Over ons

Ik ben Anita Veldman, getrouwd met Jan Bart de Kort en we hebben drie kinderen. Zes jaar was ik, toen mijn vader thuiskwam met ons eerste hondje en heb sindsdien altijd van honden gehouden!

Wij verzorgen de hondenoppas in de omgeving van Heerhugowaard, Alkmaar, Obdam, Hensbroek, Noord-, of Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Oudorp, Ursem en verder.

Het roer om

Vanuit de hobby en liefde voor honden

Na 25 jaar bij de Rabobank gewerkt te hebben wilde ik in 2009 het roer omgooien naar een ander werkleven.
We hebben altijd zelf honden gehad en pasten regelmatig op de honden van kennissen. We vonden dat bijzonder leuk om te doen. En dus werd een lang gekoesterde wens, met als bijvangst de kans om het werk van mijn vader voort te zetten, werkelijkheid!

Stukje geschiedenis

In 1973 kochten mijn ouders een boerderij in het plaatsje ‘Winkel’ in Noord Holland, om daar een hondenpension te starten.

De naam ‘Maranihoeve’ had mijn vader bedacht door de eerste drie beginletters van mijn broer (Mar) en daaropvolgend die van mij (Ani) samen te voegen aansluitend met ‘hoeve’ omdat we in een boerderij woonden.

Eigen Hondenopvang

Met gedegen ervaring

Naast een leven lang honden te hebben gehouden heb ik de volgende opleidingen in omgang met honden en hondentrainer gevolgd:

 • Puppycursussen (incl. de bijbehorende vervolgcurcus)
 • De I.P.O. cursus met de drie onderdelen: Speuren, Appèl en het meest bekende, het Manwerk. Je traint hier de hond met oefeningen op sportieve wijze en de hond moet alles enthousiast uitvoeren.
 • Rally-O Fun, Dit is een combinatie tussen gehoorzaamheid en behendigheid. Een afwisselende hondensport training waarbij je samen met je hond een verschillende parcours loopt die bestaan uit verschillende gehoorzaamheids-, en behendigheidsoefeningen. Elke keer weer een leerzame, leuke en ontspannende uitdaging!
 • KNPV, Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging

En slapen… ja kunnen ze ook heel goed met elkaar 🙂

De huidige boerderij voor hondenopvang

In onze boerderij in Heerhugowaard hebben we binnen én buiten veel ruimte voor de hondenopvang. Als er een hond is die een keer niet lekker in zijn vel zit, hebben we daar een extra aandacht voor.

Als dit voorkomt dan is er de mogelijkheid voor de rust van de hond en de groep, de hond af te zonderen, we hebben daar de ruimte voor.

Fijne, vrije en ervaren hondenoppas

Alle honden lopen hier los door elkaar, dat vind ik belangrijk voor de hond en de groep die daar, net als wijzelf, veel lol aan beleven.

En slapen… ja kunnen ze ook heel goed met elkaar 🙂
Kortom je hond komt in een prettige omgeving.
Heb je nog vragen?
Klik hier en mail me dan gerust!

Maranihoeve

 • Voor jouw hond de leuke, ervaren en verantwoorde opvang.
 • Leverancier  'Bevo Brokken' kwaliteits hondenvoer.

Contact

Uw hond brengen en halen

 • Maandag t/m Vrijdag tussen:
  - 07.00 uur tot 08.30 uur en
  - 17.00 uur tot 18.30 uur
 • Zaterdag en zondags in overleg.
 • Gaarne eerst bellen of mailen voor een afspraak.